Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Fyra filurer vid matbordet

bestick

Det finns en liten liten viktig kille som bor här i stan. Min lille systerson. I helgen åt han sin första middag, nånsin. Middag är kanske att ta i, men en tesked palsternackspuré lät sig väl smakas. Jag tror att tomten kan hitta något i sin säck som passar honom väldigt bra.

Dessa fyra filurer kan nog hjälpa till även senare, när den lille killen kommer på att man kan styra mamma och pappa bland annat genom att säga "NEJ!" eller att helt enkelt inte säga någonting, utan bara knipa igen munnen så att inga flygplan eller annat skoj kommer in med ett lass mat. Men en apa kanske?

Bilden på palsternacka finns här.

Kommentarer

  1. Bildnörden i mig beundrar collagekompositionen. Riktigt snyggt! Och sedan är besticken fina också :-)

    SvaraRadera
  2. Tack från en bildnörd till en annan ;-)

    SvaraRadera
  3. Fina. Men om de ska funka som du säger så måste de nog kompletteras med typ 100 figurer till. Variation är en dygd.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg