Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Avbeställ din telefonkatalog!

telefonkatalog


När tittade du i en telefonkatalog senast? Jag menar i den av papper? Senast jag tittade i den, var för att se att Telia kommit ihåg mig i denna upplagan också.

Varje år den kommer känns gammeldags och resursslösande. Inte bara katalogen i sig är onödig, utan även hela cykeln från skogsmaskiner som fäller träd i onödan, pappersfabriker som förbrukar energi i onödan, posten som kör ut med dem i onödan och sopbilar som ska tömma papperstunnorna i onödan - oavsett hur miljöcertifierad man är. Enligt Eniro motsvarar telefonkatalogen 0,02% av den årliga svenska avverkningen.

Men nu kan du avbeställa telefonkatalogen närmare bestämt här! En win-win-win-situation: företaget - kunden - och mest av alla vinner skogen och vår planet.

Bilder (skogen och ekorren): Microsofts galleri

Kommentarer

 1. Bra tips. Jag har avsagt mig din. Dessutom har jag länkat till detta inlägg från min blogg på Famlijelivsidan.... :-)

  Önskar dig en trevlig dag.

  PS.... jag gillar din blogg - mycket!

  Kram Tina

  SvaraRadera
 2. sorry... inte har jag avsagt din katalog heller.... så klart har jag avsamt min egen... :-)
  Tryckfelsnisse..... ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag har avbeställt min telefonkatalog och även min reklam hem i brevlådan, då denna precis som telefonkatalogen är en stor miljöbov - jag använder mig istället av www.regionalreklam.se

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg