Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Ordförråd och radiotur

delilah

På väg till dagis i morse hade vi frost på rutan på bilen. Ibland räcker inte ordförrådet till, men man kan göra sig förstådd hur bra som helst ändå. Min son, som sen ett tag åker framlänges i baksätet, sa till mig:

- "Mamma, du måste sudda!"

Det allra första han sa efter att han åker framlänges, var:

- "Akta stolpen, mamma!"

Jag hade även vad man skulle kunna kalla radiotur. Idag fick vi höra min och säkert många andras favoritlåt på radion hela tre gånger. Min son sjöng så här vid matbordet (ja, fast man inte får):

- "Watchididimeee".

Jag tyckte att jag kände igen sången, sen kom jag på att det var den här.

Kommentarer

  1. Hur har du gjort de fina snöstjärnorna?

    SvaraRadera
  2. Det är via nedladdade "stämplar" i Photoshop. Ett tips är www.brusheezy.com.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg