Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Kärleksbringande mattor?

runda_mattor

Jag såg ett naturprogram för länge sedan om hur växten monstera lever upp i trädkronorna, släpper fröna till marken. Där börjar de gro och vandrar medan det växer sedan upp för trädet igen och en ny generation har nått toppen igen. Intressant. Och fantastiskt.

De är tillhör arten "trendblommor", där även bland andra bambu, gräs med vippor och hortensia ingår.

En "Allt i hemmet" damp ned i brevlådan där mattan med monsteran finns med som julklappstips. Vilket fick mig att tänka på K-brunnsmattorna. Vem har väl inte samlat på K:n som i Kärlek genom att trampa på de sällsynta K-brunnanrna och dunkat sig i ryggen om man råkat gå på en A-brunn, för att slippa Avbruten kärlek? V-brunnar var också bra. De blev man Vacker av.

Dock ska man ju ge bort det man själv helst skulle vilja ha. Så ingen kommer faktiskt att få en K-brunnsmatta av mig i alla fall.

Kommentarer

Populära inlägg