Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Grann gran

jultrad, Wanja Djanaieff

I morse kom en shoppingbilaga med tidningen. Inte så oväntat så här i juletider. I den fanns detta ljuvliga julträd av Wanja Djanaieff. Jag har gjort lite efterforskningar på nätet om henne. Hon har många strängar på sin lyra, bland annat är hon som har har designat det o så kopierade Tre kronor-mönstret. Mönstret togs fram till den svenska truppen till sommar-OS i München 1972.

Trädet har belönats med pris på Formex-mässan 2006. Kanske en utmaning som heter duga att inspireras av via till exempel Panduro om man inte hittar en återförsäljare. Jag hade gärna antagit utmaningen om Panduro även sålt "tid för pyssel".

Kommentarer

 1. Snygg och verkligen ovanlig ljusstake. Sånt är kul. Visst är Ikea och Village bra men inte lika kul.
  Den här kvinnan borde vara kändare så mkt "svenskt" som hon har gjort.

  ps. som du förstår har jag "löst" problemet. fick tillkalla maken ;)

  SvaraRadera
 2. Jag håller med! Det är faktiskt konstigt att hon inte är mer känd.

  Tur att det löste sig! :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg