Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Morgonstund fjärde oktober

dimmor

Lyssnar gärna på Ave Maria av Pavarotti, medan du läser kvällens inlägg.

En helt vanlig dag på väg in till jobbet. Eller numera finns inga vanliga dagar. En vanlig dag är en dag som inte är som en annan dag. Livet går inte att planera på samma sätt som innan vi fick barn. Men det är det bästa vi nånsin gjort.

Den helt vanliga dagen fick en ny vändning när jag körde ut längs fältet med ett tunnt täcke av dimma precis ovan marken som solen svepte sina stålar över. Som tur var hade jag kameran i väskan och farthållaren på. Efter lite klippande och vridande i Photoshop ikväll så ser det ur som ovan.

Nu citerar jag mig själv (är det ett citat då?):
Den vackrast konsten av dem alla står naturen själv för.

Samtidigt vill jag sända en kram upp i himmelen till min älskade mormor som tyvärr inte finns på jorden längre Y .

Kommentarer

 1. Vackert! Jag tyckte framförallt om den andra bilden. Morgonmagi!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag med. Det lustiga är att jag fick bilden att se ut som en atombomb efter lite väl mycket pyssel i Photoshop. Less is more.

  SvaraRadera
 3. Så vackra bilder! Du är en duktig fotograf. Nöjd med nya kameran också, antar jag? :)

  SvaraRadera
 4. Fina bilder och fin musik!

  SvaraRadera
 5. Tack anna och nilla!
  Ja, kameran är jag verkligen nöjd med! Skulle kunnat haft med den överallt, eller "röverallt" som min son säger (efter "Räven raska röver isen").

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg