Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Hälsning från dagis

hemmafika

I veckan har jag fått en hälsning från dagis som kulminerar idag. Förkylning med hosta så fort jag pratar. Det blev till att stanna hemma. Jag hade det på känn igår, så datorn fick följa med i nya väskan. Jag har haft sällskap av katten som verkar nöjd med sällskap en vardagsdag.

Nu fikar mina kolleger och då passar jag på att bloggfika lite. Nu är jag inne på min femte kopp av Nespresso, varav en koffeinfri. Sen har jag även öppnat båda paketen med biscottis - två av varje och en halv till katten - till de vuxna på barnkalaset imorgon... Det har sina fördelar eller nackdelar att jobba hemma. Självdiciplin är ordet.

Min inga-kakor-på-jobbet-policy håller inte. Igår förvandlade vi kanelbullen till en nationalrätt. Då gick det ju bra... På förra jobbet höll jag det i åtta månader förutom allra sista dagen, då jag bjöd på kärleksmums. Som sagt: rätning i ledet och totalt kakförbud gäller från och med nu. På jobbet.

Kommentarer

Populära inlägg