Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Flyttlådor, fåtöljer och avsaknad av bredbandsleverans

nordsjo

Applåder till den som uppfann handkrämen! Efter att ha kånkat lådor och pappkassar hela helgen, känns det faktiskt allra mest i händerna. Inte benen och inte ryggen. Utan i händerna, trots att jag hade handskar. Handkräm heter botemedlet.

Vi har nog packat upp lite mer än hälften. Nu börjar det roliga: att inreda! Det är viktigt att prioritera vilka rum man ska börja med. Sovrummen kändes viktigast. Det behövde bara målas ett lager + en ny fondvägg i sovrummet. Vi valde en brun färg. Den nuvarande var en turkos variant som jag inte tycker ger ett rofyllt intryck i ett sovrum. Egentligen skulle jag vilja ha en tapet som fondvägg, men det blir ett senare projekt i fas två: finliret.

Idag har tagit av mig stövlarna hos BQ of Sweden och provsuttit en fåtölj hos BQ of Sweden. Inte suttit rakryggad som på en strikt tebjudning med damer i hatt, utan suttit som man ofta gör när man provsitter soffor och fåtöljer: med fötterna uppe.

Dagens i-landsproblem är att det finns 600 tyger att välja på. Men det blir nog något klassikt och hyftat tidlöst i blåa och vita ränder.

Vi väntar på att vår bredbandsleverantör ska koppla upp vårt hus not e-världen, så att jag kan blogga ordentligt igen!

Inspirationsbild från Nordsjö och välj rutan "Inspiration".

Kommentarer

Populära inlägg