Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Flytt pågår

flytt

Hösten är verkligen här. Bacillerna står på kö utanför vårt hus i form av feber, ögoninflammation och hosta. Men snart öppnar ingen, eller i alla fall inte vi, för på lördag går flyttlasset. Bara ett par kilometer dock, men till 54 härliga kvadrat mer än idag!

Den senaste tiden har tjejerna på Ica undrat varför vi behöver 15 pappkassar till två liter mjölk. Pappkassar är bra att flytta i! Jag har tyckt att vi har för lite förvaring, men insett att så är inte riktigt fallet när jag tittat längst in i gardroberna och massa hittat mellanlagrade saker: steget innan slutförvaring hos konsumtionens ändstation: soptippen. Nåväl, när man flyttpackar kommer man in i ett nyttigt "släng-mode", när man slänger mer än vad man brukar.

Konstaterade att jag slängde en tjugo centimeter tjock hög med utskrivna recept jag aldrig tittar på. Om jag vill titta på dem finns de att hämta på nätet, för det var där alla kom ifrån!

På lördagska mina biceps få veta att de lever!

Kommentarer

Populära inlägg