Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tack för pengakronorna

pengakronor


Idag har jag sparat 2700 kronor. Hur då? Jo, först och främst vill jag tacka den snälle mannen i den svarta Volvon som blinkade med helljuset på oss på väg in i farozonen på 50-vägen inne i stan. Körde inte i 50. Jag var ju sen till dagis... Den mannen fick mig att sakta ned. Där framme stod en farbror polis med sin fartkamera. Han tittade på mig och min bil. Jag falskt leende och körandes i 50. Då sparade jag 600 kronor. Sen sparade jag 1800 kronor till. Efter 1 oktober ska det nämligen kosta 2400 kronor att köra så fort på en 50-väg. Idag är det 5 september.

Sen har jag sparat 300 kronor för att jag (äntligen) köpte en Nespresso-maskin i en affär som hade 15 % rabatt på allt. Vad ska jag göra för de pengarna då? Allra helst köpa lite tid att pusta ut för...

"Pengakronor" använder min dotter till det jag har i myntfacket. Hon förstår redan att de är bra att ha. Om inte annat till en karuselltur efter turen i mataffären. Min son sa idag på väg till affären att "det som är mjukt kan dö, men pengar kan inte dö". Visst är det så.

Godnatt mina läsare!

PS. Byter till större bild snart. www.Flickr.com verkar ha somnat.

Kommentarer

 1. Shit va dyrt! Det är ju skitsvårt att köra 50.... och 70... och 90... :-D Alla hastighetsbegränsningar är svåra att hålla!
  30 är egentligen den hastighet som är lättast att hålla... Då är jag verkligen uppmärksam.

  Jag MÅSTE skärpa mig!

  SvaraRadera
 2. Visst är det hemskt, och visst är det alldeles för vanligt, att man i stressat läge lämnar 50 och närmar sig 60....jag ligger risigt till flera gånger i veckan främst när jag stressar från sent tåg till dagis! Men jag brukar ofta komma på mig själv och dels tänka DYRT och INTE VÄRT DET!

  snäll blinkfarbror!!//M

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg