Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Fullmåne, glass och Blunt

glass

Nu sitter jag här och hackar tänder och fryser. Jag är inte förkyld. Jag har inte varit ute precis. Jag har ätit glass. Ottos & Glassfabrikens "Mjölkchoklad päron".

"Bara lite".

Men om jag äter direkt ur förpackningen, så sparar jag disk.

"Bara lite till".

"Var är fortsättningen på den där chokladådran jag hittat?"


Nu slickar katten i sig resterna. Jag skrev i gårdagens inlägg att jag inte äter godis. Men glass äter jag (...). Choklad i glass är inte godis. Så är det.
Det är svårt att förklara för män varför spärren när det räcker ibland inte fungerar. Så är det bara.

Minsann. Det är faktiskt fullmåne, ser jag först nu när jag tittar ut genom fönstret. Undrar om det finns ett samband. Lyssnar på underbare James Blunt. Och mår bra.

Bild: Fiskars

Kommentarer

Populära inlägg