Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

En tavla och en plånbok

070906_svart_tavla

I veckan köpte jag en plånbok. På lunchen ja, så är det när man jobbar in-the-city istället för i industriområde. Plånboken gav den där rätta känslan direkt, inte bara tilltalande form utan även tilltalande funktion. Optimalt med andra ord. Adjöss till gamla röda plånkan. Den ligger numera hemma i lådan med leksaker.
Från Ceannis. Fördelen med den nya är att man får översikt direkt, utan att behöva vika kvitton, eventuella sedlar och 10-%-rabatt-här-och-20-%-där-kupongerna. Där ser jag vad jag behövde utan att veta det förrän jag visste att det fanns!

När jag tog foto på plånboken, stod min egenhändigt gjorda tavla mot väggen bredvid, så den får också följa med i detta inlägget. Min man fick den i födelsedagspresent för ett par år sedan. Han brukar fråga vilket som är upp och vilket som är ned. Då svarat jag alltid att det får han välja själv.

070906_ceannis

Kommentarer

  1. Har ingen kommenterat din tavla ännu, jag fattar inte...Den är sååå snygg, precis i min smak! Enkel och i naturmaterial dessutom. En sån tavla skulle jag kunna tänka mig att ha på väggen på jobbet...eller fler skulle vara riktigt snyggt. Kanske du tar emot beställningar????

    SvaraRadera
  2. Ett tag gjorde jag barntavlor som jag sålde, men det gick trögt. Svårt att marknadsföra sig med minimal budget. Men ibland tar jag upp beställningar...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg