Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

EkoRundan - bildfrosseri

tired

Idag är jag tröttast i världen. Konstigt att jag är vaken än, men jag har bloggabstinens. Idag började jag mitt nya jobb. Det blir nog kul, när man vet hur man ska göra allt och man känner sina arbetskamrater.

Igår åkte vi på EkoRundan. Böndernas motsvarighet till Konstrundan. Bättre än den bästa tur till Tivoli. Mer säger jag inte, bilderna talar för sig själva. Jo, bara att vi ska börja prenumerera på lokalt odlad frukt och grönsaker från Mossagården.

Morotsfält:
1

Till salu:
2

Vacker gammal traktordel:
3

En av min sons allra första egna bilder:
4

En av de godaste chokladkakorna min mun träffat:
5

Höna med röd mössa:
6

Äpplen kommer från gården, inte från affären:
9

Japp, det är min man som kör. Och två jublande glada barn:
8

Jättegamla Bettan:
7

Skånegård:
11

Precis vad det ser ut som, vad en treåring iakttar:
10

Sveriges första wok:
12

Bye-bye...:
13

Kommentarer

 1. Underbara bilder! Heja!

  SvaraRadera
 2. Ekorundan vad mysigt det låter!
  Skåne är fint.
  Vilka underbara bilder!!!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder från ekorundan!!!! Mmmmm.....fastnade med blicken på chokladkakan o kaffet...slurp...meen jag har börjat VV så inte nu men till helgen ska jag unna mig lite gott!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg