Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Din gode vän Joel

tavlor

Känner du inte någon liten Joel som behöver en tavla till sitt lilla rum? Detta är fyra av de tolv tavlorna ur min testkollektion barntavlor. Projektet ligger på inlandsis.

Biltavlan med Joel målat på är resultatet av dålig kommunikation: kunden ville inte köpa tavlan. Jag hade nämligen dem hängande i en butik eller botikk som det heter när den har lite extra touch av extravagansa. En såldes. Och en såldes till en vän. Av snällhet eller av genuint gillande är jag ännu ovetande om.

I detta fallet var det vägen som var mödan värd. Det var oerhört kul att göra dem: måla, klippa och klistra, sy på pärlor och dekorera.

Vill du köpa Joel-tavlan eller någon av blomtavlorna, är du välkommen att maila mig med ett bud. :-)

Tack Olivelund för inspirationen till detta inlägget!

Kommentarer

Populära inlägg