Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Visning pågår

070814

Just nu går det runt okända människor i vårt hus. Det är inte helt bekvämt att ha visning. Som tur är slipper vi göra jobbet. Mäklaren ska ju göra skäl för sitt arvode (minsann!).

Huset är just färdigrenoverat efter fem års slit. Ok, det drog ut på tiden på grund av två bebisar. Vid besiktningen fick vi stjärna i kanten sa besiktningsmannen. Jag dammsög och svabbade igår. Mannen gjorde det i lördags kväll när barnen lagt sig, till söndagsvisningen. Huset är så fint nu att det kommer bli jag som lägger högst budet!

Jag kommer faktiskt att sakna huset. Mest av allt trädgården. Men under mina sena kvällspromenader runt huset (huset är 100 kvm, så det är inga uttröttande promenader) har jag kommit fram till att vi flyttar från ett bra ställe till ett annat (sex kilometer emellan). Det nya huset är framför allt större och det är utrymme jag saknar mest idag.

En ny dammsugare ska vi också införskaffa. Jag röstade för en Trilobit. Men mannen hävdar att han gärna dammsuger och det stämmer faktiskt. Jag gör inte det så ofta. Sen kommer vi att ha nedsänkt vardagsrum. Det tror jag inte Trilobiten klarar. Två snygga dammsugare har Electrolux: en liten en och en som utlovas jobba utan att ens väcka bebisar.

Kommentarer

Populära inlägg