I helgen ska vi ha släktkalas! Jag har paxat att göra middagen, vilket inte var svårförhandlat.
Så här ser menyn ut:
Tilltugg:
Skinkrullar med laxfyllning och lingonströssel. Det tackar jag
GodMat för. Hoppas bara att jag hittar färska lingon i affären, de växer nämligen inte på de sydskånska slätterna.
Förrätt:
Tomatsoppa med basilikastänger. En färdiggjord läckerhet från
Campbells. Basilikastänger gör jag av smördeg, torkade kryddörter, lite chilipulver och flingsalt. Lagom mycket soppas serveras i
marockanska teglas med en färsk kvist basilika. Det ser festligt ut!
Middag:
Coq-au-vin, ett recept som verkar gå snabbt att göra hos
Helena. Det ska göras ikväll, så att grytan får stå och gotta till sig under natten. Jag tror att pressad potatis passar bäst, lite festligare än kokta päror och dessutom är det gott att mosa ihop med såsen.
Sallad med ruccola och aprikoser. Inlagda Västerås-gurkor. Jag ska göra dem som min mormor gjorde dem
Y.
Efterrätt:
Ska testa ett recept från Tasteline på
Tiramisu. Några vänner bjöd oss på tiramisu för väl ett år sedan. Jag tog fem gånger. Japp, fem gånger. De tror nog dock fortfarande att jag bara tog fyra, men jag tog en sista stooor sked direkt ur fatet när ingen såg och vi dukade av... Hoppas min tiramisu blir lika god. Detta recept har grädde i sig. Det tror jag inte en italienare godkänt, men grädde gör nog inte efterrätten mindre god.
Jaha, det blev ju litet av en bloggmiddag, tack för tipsen. Om släkten skulle läsa min blogg, vet de redan nu vad de får imorgon.
Gjorde Tiramisun från Tastelinereceptet med grädde, till ett släktkalas i sommar och det blev verkligen supersmarrigt. Alla åt som tokar! Lycka till med kalaset!
SvaraRaderaTiramisun blev smaskig. Inte konstigt, när jag hällde i grädden i ostsmeten, så sänkte jag fetthalten!
SvaraRaderammmm vad gott allt låter! Behövde lite matinspiration denna fredagskväll efter en tuff vecka, blir inte coq-au-vin ikväll men dock kyckling (i balsamvinägersås och hasselbackspotatis). Färdigköpt efterrätt men kanske jag kan övertala maken att laga en tiramsu i helgen, det är ju bara sååå gott!
SvaraRadera