Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

"Sms-ter" - semester i Finland

rabarber

Imorgon åker vi på semester. Eller sms-ter som min son tycker att det heter.

"Va, Finland?" har alla svarat när vi berättat vart sommarresan bär. Jaa. Vi tänkte att det nya CO2-klimatet skulle ge oss en lagom varm och solig semester i Finland. Dessutom har vi aldrig varit där, förutom en resa som min man gjort som barn men inte kan minnas.

Då får vi se om sonen också tycker att de pratar knasigt i Finland. Men det tycker han i och för sig att de från Dalarna också gör. Och det gör väl vi själva också. Skåningar som vi är.

Sen hoppas vi på ett sms när som helst på dygnet som berättar att jag blivit moster!

Bild på rabarber i fin form och åter igen ett ordcitat från 3 1/2-åringen: rabarberpapporna.

Kommentarer

  1. Då får jag önska er välkommna hit till Finland! Vädret är just nu inte det bästa, men till helgen utlovas det sol.... Åtminstone här vid kusten. :)

    SvaraRadera
  2. Ha en trevlig semester så får vi se om du blir moster denna helgen :O) Hoppas det! Kram från mig

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg