Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

På allmän begäran: Ikea-klänningen

ikeaklanning

Flera har frågat efter bilder på Ikea-klänningen. De kommer här! En bild på en rätt skrynklig klänning och en på mig med klänningen på när jag raskar över isen på midsommarafton. Det var inte så varmt som jag (och resten av svenska folket) hade tänkt, så byxorna fick åka på också.

Klänningen har veck och ett virkat band vid bysten och samma virkade band runtom. Ett grönt natband vid ärmar och urringning.

Nästa projekt är en jeanskjol som ska pimpas upp lite. Från tråkig lång garderobsutfyllnad till kortare med en randig kant och bred brodyr. Låter det konstigt? Jag vill sy klart den i veckan. Sen kommer bildbevis på bloggen.

Kommentarer

Populära inlägg