Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Hur svårt är det att grilla - egentligen?

grillning

Här har ni mig. En tjej vid grillen. Så blir det när mannen byter plåt på taket med de manliga gästerna. Varför blir det alltid så att det är underförstått att männen ska grilla? Det var inte så svårt. Bara varmt.

På grillen ligger kycklingfiléspett. De har snabbmarinerats i soja, olivolja, salt och peppar. Jag har alltid trott att kyckling blir orrt på grillen, men så fel jag haft! Det blir ju bättre än både i ugn och på stekjärn. Gott och saftigt! Andra tillbehör är grekisk youghurt och ruccolasallad med rödlök och dressing med vinäger, olivolja, fransk örtsenap, tomatpuré, salt och grovmalen svartpeppar. Och ett glas rött vin.

Till detta kan man servera polenta med färska örter från trädgården och lite riven ost till. Polenta som ju är baserat på majs passar bra till kycklig. Det får fina ränder efter grillningen!

Kommentarer

  1. Du har rätt, det är mest killar som grillar! Hos oss också.
    Vilken fin blogg du har.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg