Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

God mat igen

070714

Då har vi ätit god mat igen. Semestern gynnar inte bikiniformen, men det gör inget eftersom jag inte använder den. Det på grund av frånvaron av solen. Dock ska det sättas stopp för godsakandet inom kort.

Först finns en tapasinspirerad förrätt med tunnt knäckebröd med pålägg av parmaskinka, grillad paprika, oliver med citron i och gräslök från trädgårdslandet. Gott med ett glas rött vin till.

Det vita fatet har jag hittat i Portugal för ett par tior. De var nära att fatet stannade kvar i Portugal. Min snälle pappa fick en hel charterbuss med hemåtvändande resenärer att vänta, medan han tog en snabb taxi tillbaka till hotellet för att hämta påsen med det "dyrbara" innehållet. Extra kul att använda det då!

Den andra bilden är yoghurttårtan förfinad. Eller förenklad. Utan tårtbotten, så nu kallarjag den yoghurtfromage med hallon och strössel. Fatet fick vi i förlovningspresent.

Tredje bilden är min inspiration Tabasco. Gott till allt. Sätter piff på det mesta. Många säger att de inte äter Tabasco (för att de inte vågar tror jag), men med två stänk i maten, så blir de den där extra lilla kryddan som kan vara svår att få till!

Kommentarer

  1. Gokväll sitter här och surfar runt bland bloggar. Hmmmm håller med om att semestertider inte gynnar bikiniformen ;) men det tar vi itu med sen efteråt... ;)
    Tabasco är gott i det mesta, jag gillar det också! Ha en bra fortsatt kväll :)

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma! Min är slut nu, så god natt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg