Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Yoghurttårta med jordgubbar

tarta

I senaste numret av Buffé fanns ett smaskigt recept på en aprikostårta. Jag orkade inte stå och skålla och kärna ur 16 aprikoser, så det blev jordgubbar istället. Tårtbottnen blev köpebotten. Receptet finns att läsa här på Icas hemsida.

Jag lyckades att få delar av tårtan att få den där snygga raka formen som i receptet. Det var nog tack vare att jag gjorde dubbel sats av yoghurtsmeten. Bamsingen till jordgubbe som ros i mitten kommer lämpligt nog från Ica och vinbären från vår trädgård. Dekorationen står tre fjärdedelar av familjen för!

Efter att jag publicerat inlägget, är snart resten i kylskåpet ett minne blott...

Kommentarer

Populära inlägg