Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

- Vill du ha "köttabullar" på Ikea? - Nähä! [nä-HÄ!]

naha
Vad gör man när mannen ska på sommarfest med jobbet en fredagkväll? Jo, man åker til lkea med sina barn och äter köttbullar och köper stödbrädor till nymålade och nyinvigda sängarna.

Min lilla flicka har flyttat in i storebrors rum och sover halva nätterna där inne. Andra halvan sover hon i spjälsängen bredvid mig. Hade jag inte jobbat hade jag gått upp och lagt henne igen i sin egen säng, men att få sova är högre prioriterat! (+ att även mamma avvänjs successivt vid "separationen"!).

Att gå på Ikea är för det mesta inspirerande. Ibland är det mindre inspirerande. Ikea är ett ställe där trotsen hos en 3,5-åring kan komma fram i sin starkaste form, samtidigt som humöret växlar upp och ner beroende på vilken avdelning man är på.

Man kan i alla fall sammanfatta kvällens besök på Ikea med bilden ovan. Jag får skylla mig själv, det är att utmana ödet att göra vad jag gjorde. Men hur mycket man än älskar sina barn, så är trots påfrestande. Betoningen på "nähä" ska ligga på [nä-HÄ!!].


Sen vill jag passa på att ge en liten känga åt de som parkerar på familjeparkeringen som inte har barnen med sig. Det är det som är meningen att man ska ha barnen med sig om man ska parkera där!

Kommentarer

  1. Ha, ha...numera är sonen sex år men vi har varit där när han var tre och sambon var på fest ett ANTAL gånger. Trevligt blogg du har och tack för kommentaren hos mig!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg