Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Vackra plåtlådor från Dixie och Room och pizzabullar

boxar

Tre vackra plåtlådor att stoppa vårterminens alla teckningar från dagis som just nu "ligger till sig" på bardisken ovanför vasken i köket, resultatet av stordriftsproduktionen av halsband även den från dagis och kanske just svalnade pizzabullar.

Pizzabullar:
  • Gör en vanlig bull/bröd-deg av ditt favoritrecept
    (= det som går snabbast att röra ihop för min del)
  • Dela degen eventuellt i två delar och kavla ut den
  • Bred på ketchup/tomatpuré, riven ost, skinka och kryddörter
  • Rulla ihop, dela som kanelsnäckor och in i ugnen
  • Ta fram saftbringaren, ta en filt och njut mellis i gröngräset!

Vill man ha vuxensmak på bullarna kan man också ta dijonsenap, lök, mer färska örter och flingsalt.

De två färgade plåtlådor kommer från Dixie och plåtlådan med världskartan från Room.

Kommentarer

  1. Ett tillägg: min man ringde just och var på väg att slutföra Om-du-har-vägarna-förbi-Room-och-kartlådorna-när-du-är-i-Stockholm-med-jobbet-uppdraget. Då ser vi fram emot två sådana lådor ikväll!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg