Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Skandinavisk enkelhet eller snickarglädje? Det är magkänslan som gäller!

hus

Vi är nästan klara med vår renovering av huset, lagom för att inse att huset är i minsta laget nu när där bor två till! Vi hade inte ens börjat tänka graviditetstest när vi skrev på papperna till huset. Vi har gått i flyttankar ett bra tag nu.

Det finns två arkitektoniska stilar som jag gillar och de är helt olika varandra. Den ena är trävillor med snickarglädje som bygger på den svenska byggtraditionen. Den har jag illustrerat med en bild från Sjödalshus: Villa Carl Larsson.

Den andra är den moderna skandinaviska enkelheten, här i form av ett ONV-hus från Willa Nordic.

Jag funderar på i vilket hus man trivs bäst i. Ett hus med anor bakåt inger trygghet och stabilitet. Ett modernt hus förväntas samtidigt vara tidlöst och trendigt i en ofta avskalad inredning. Var trivs familjen bäst? Nytt eller gammalt? Modernt eller traditionelllt?

Efter att ha bott i hus ett par år och gått på otal visningar, så vet jag att det är magkänslan man ska gå på. Man behöver inte fundera. Känslan av att det är rätt bara infinner sig. Så är det när man träffat den rätte - i fler sammanhang än husköp!

Kommentarer

 1. Hej och tack för din kommentar hos mej! Jag blir så glad för alla som tar sej tid att reflektera och skriva i min blogg!!!:)

  Jag håller med om att man ska gå på magkänslan i olika sammanhang det brukar bli rätt då ;)

  Ha en riktigt trevlig midsommmar och jag återkommer gärna hit!

  SvaraRadera
 2. Kul jämförelse, jag vurmar definitivt för den nedre bilden, dvs skandinavisk enkelhet!

  SvaraRadera
 3. Även den svenska snickarglädjen har lite drag av skandinavisk enkelhet. Man ser det om man jämför med rysk snickarglädje, där man tar ut svängarna ännu mer, och mönstren är nästan orientaliska i sin komplexitet.

  Här ett vackert exempel på detta:

  http://bp0.blogger.com/_4TdWMMwoGpM/RoGVzButxoI/AAAAAAAAAD4/53_9PE_lOao/s1600-h/irkoustk.jpg

  SvaraRadera
 4. Bjolso: Oj, vilket ambitiöst projekt! Vackert i sin rätta miljö.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg