Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Espresso eller Nespresso? Råd tack!

kaffe

Du som har erfarenhet, ge mig ett tips. Är en Nespresso-maskin något att satsa på?

En av tre saker jag skulle ta med till en öde ö vore en maskin att göra caffe latte med. Frågan är vilken maskin. Jag har länge gått och kikat på snygga espressomaskiner, speciellt den klassiska nere i bilden från Francis Francis modell X1. Har hört många som tycker att de kräver mycket underhåll.

Men bekväm som man är, så har jag även börjat snegla på en Nespresso-maskin. Speciellt sen en kollega talade sig mycket varm för den under en hel lunch, hur enkel den är och hur lite nderhåll den kräver. Det enda som talar emot, är att det verkar bli så mycket skräp över efter podsen som engångsfilterna kallas. I förhållande till att vanligt espressokaffe som ska köra och köpas, malas, så spiller man och måste torka och diska och förbruka energi där istället, så går det kanske på ett ut?

Variationen är tolv smaker. That's it. Å andra sidan så dricker jag bara latte, så det är elva fler smaker än vad jag efterfrågar. Inga sötsliskiga siraper i kaffet tack!

Ett plus är att de går att beställa via nätet.

Kommentarer

 1. Det spelar nog ingen större roll, så länge det bara är i för hemmabruk i liten skala. Nespresso verkar smidigare!

  SvaraRadera
 2. Köp en Nespresso!!! Helt klart värt att slippa allt krångel och underhåll. Och blir man sugen på en espresso så hinner man utan problem göra flera stycken i reklampausen!

  -Nespresso-ägare

  SvaraRadera
 3. Har du varit inne på www.zinzino.com och sett om det kan vara något som du letar efter. Har en själv och den är mycket lätt att använda och suveränt gott kaffe.
  Britt

  SvaraRadera
 4. Hej Britt och tack för iåset.
  Jag köpte en liten Nespresso-maskin för ca ett år sedan. Den är bra och gör gott kaffe. När jag inte beställde på ett tag, ringde de från Nespresso och frågade om maskinen var ok och så. Bra service. Det slutade ju med att jag köpte fler....

  SvaraRadera
 5. Nu är maskinen såld: jag tyckte det blev för mycket avfall i form av "padssen". Men kaffet var gott.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg