2010-01-16

Plagiat

Hahaha

Gränsen mellan inspiration och plagiat är måhända inte exakt definerbar. Däremot borde magkänslan säga stopp när man i princip härmar rakt av. Då är gränsen absolut överträdd. I veckan fanns en kopia på min bild "Yes. I do. Love. Chocolate." på en annan webbplats som säljer en form av bilder. Man kan inte äga ord och bokstäver, men en ordbild har sin upphovsrättsman - eller i detta fall en kvinna. Jag citerar min gamla chef med de enkla, men kloka orden "fråga först" - kvinna såklart ;).
Bilden är f.ö. borttagen nu - på särskild begäran.

Jag såg en bild i Sköna Hem med en tavla med orden "ha ha ha". Jag funderade på om det stod ha som i skratt eller som i att hava. Resultatet blev denna. Är det ett plagiat? I gråzonen kanske, men till skillnad från ovanstående så tänker jag inte sälja den. Om upphovspersonen till den andra bilden ser detta och inte är nöjd: kontakta mig då. Bilden är gjord av Allen Grubesic och heter "The last laught" hänvisning till orginalet - en av de större frågorna som gäckat bloggvärlden: källangivelse till bilder. Vilket födde ett win-win-system baserat på Twinglys trackbackfunktion. Nån som kan uppfinna ett automatiskt Twingly för bilder?!


Jaja, bara så du vet var orginalet finns.
Yes I do love chocolate

9 kommentarer:

 1. Hej. Vad tycker du om att plastikoperera sig? Lämna gärna din åsikt hos mig! :)

  SvaraRadera
 2. Jag såg det för ett tag sedan. Mycket trist. Sådant gillar jag inte ett dugg. Att inspireras är en sak - något som jag tycker att du har gjort med din HA HA ovan - men att bara ta rakt av. Nix. Det går helt bort. Heja dig och Carolines! Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Det är sorgligt att kopierar så rakt av, lite får man ju tänka till. Klart att du har egenrätt till dina tryck! Bra, kämpa på!

  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 4. Va trist, folk är inte lite fräcka!

  SvaraRadera
 5. Den bilden gillade jag väldigt mycket! :D

  SvaraRadera
 6. eLi: Det beror på i vilket syfte.

  Weronica, Åse & Carina: Ja visst är det lusfräckt? Jag var så arg, så arg. Men det gick ju att lösa.

  Thina: Skratt och glädje: du verkar vara på glatt humör nuförtiden ;)

  SvaraRadera
 7. Den finns ju fortfarande kvar på sidan om vi nu tänker på samma??

  Jag tycker det är så fel att jag inte riktigt skulle kunna med att handla där. Kan förstå om det inte är så mycket till "tröst" men din är mycket finare!

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Tack Victoria, nu har jag även hittat den andra webbshoppen som plagierar.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥