2009-09-02

Kronärtskocka

Kronärtskocka

Heter det "kronärtsskocka" eller "kronärtskocka",jag vet att det är det sista, men blir ändå tveksam. Jag lagar helt enkelt kronärtskockssoppa för sällan för att komma ihåg det!

500 g kronärtskockor
4 charlottenlökar
smör
1 dl vitt vin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
15% salt och peppar

Hacka. Stek. Blanda. Koka. Krydda. Äta.
Själva bottnen är nog något av det godaste jag vet. Med smör. Å salt.

4 kommentarer:

  1. Oj, vad snyggt! Fina färger och läckert kollage(el vad man kallar det)!

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Så himla gott - och som sagt äts alldeles för sällan.

    SvaraRadera
  3. Karin: Tack Karin! Det var bra ljus den dagen.

    Malin: Det ska jag laga till helgen!

    SvaraRadera
  4. Men å vad gott! Men du, hacka - hur då? Hela skockorna, eller?

    Det blir kokta kronärtskockor imorgon, utan tvekan!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥