Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Kronärtskocka

Kronärtskocka

Heter det "kronärtsskocka" eller "kronärtskocka",jag vet att det är det sista, men blir ändå tveksam. Jag lagar helt enkelt kronärtskockssoppa för sällan för att komma ihåg det!

500 g kronärtskockor
4 charlottenlökar
smör
1 dl vitt vin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
15% salt och peppar

Hacka. Stek. Blanda. Koka. Krydda. Äta.
Själva bottnen är nog något av det godaste jag vet. Med smör. Å salt.

Kommentarer

  1. Oj, vad snyggt! Fina färger och läckert kollage(el vad man kallar det)!

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Så himla gott - och som sagt äts alldeles för sällan.

    SvaraRadera
  3. Karin: Tack Karin! Det var bra ljus den dagen.

    Malin: Det ska jag laga till helgen!

    SvaraRadera
  4. Men å vad gott! Men du, hacka - hur då? Hela skockorna, eller?

    Det blir kokta kronärtskockor imorgon, utan tvekan!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg