Min inspiration och Caro-lines: Snobberi

17 augusti 2009

Snobberi

Kartell Fly

I somras på Göteborgssemestern gick vi in på ett hotell för att ta en kopp kaffe. Alla i stan verkade kaffesugna just då och det var för trångt på flera caféer för en sovande-dotter-i-sulky, så det blev hotell. Det ska man inte glömma bort: lounge-lyx-utomlands-känslan som dyker upp av att sätta sig i en lobby och softa lite med något att dricka! (jaja, en parentes).

Det visade sig vara designhotellet Avalon. I taket hängde snygga lampor i orange. Så snygga att jag tyckte att en sån kan väl hänga hos oss med. Designhotell som det var så hade de en pärm med fakta om alla möbler. Vi gissade på ett pris på femtusen. Och när jag googlade lampan hemma stod det "pris på begäran" och jag började ana oråd, men fann sen att prislappen stämde, men valutan var euro!

Senare skrattade jag gott åt mina omedvetna snobberifasoner där jag stod vid receptionsdisken och sa att vi äntligen hittat en lampa som vi båda tyckta var snygg. Det kunde jag väl egentligen räknat ut att den inte skulle vara billig...

En annan snygg lampa som jag tycker är en värdig ersättare är den orange versionen av dessa bubblor från Kartell. Den ska hänga i ett rum med högt i tak, vita väggar och sparsam möblering.

5 kommentarer:

 1. Ha ha, ja det var ju typiskt!

  Har också kommit på det där med hotell, förut när jag och mina väninnor skulle ut och ta en drink eller öl så kunde vi hamna på ett hotell - så himla soft och mysigt!

  SvaraRadera
 2. Hoppla! Det kan man göra mycket annat ljust för ;)

  SvaraRadera
 3. Visst är den fin! Trodde först att det var lampan på bilden du menade och blev lite glad din skull. Den är ju ändå helt överkomlig... :-) Får kika in och se vilken du menar nästa gång man är i Götet.

  Planteringsbordet är helt okej för 300 kronor. Som avlastningsbord och vid plantering av småkrukor är det jättebra. Det är dock varken stort eller rejält - men det kan man ju nästan förstå både på priset och måtten. Vi är nöjda! :-)

  SvaraRadera
 4. Öj öj det var en himla dyr lampa det. Har aldrig varit på Avalon, brukar mest kika om det är någon som badar i poolen på taket när jag går förbi.

  SvaraRadera
 5. Carina: Japp, hotell är just soft.

  Jessika: Haha, ja verkligen!

  Malin: Fick höra idag om en sådan lampa ovan som smält! Tack för svaret om bordet!

  Anna-Karin: Ja, den där poolen var en cool en! :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥