2009-01-21

Ta ett träd...

Träd på åkern

... så kan det se ut så här efter ett tag i ditt favoritprogram.

5 kommentarer:

 1. Snyggt! Jag blir sugen på att testa! Ha det bra.

  SvaraRadera
 2. Jo du, så ser inte mina bilder ut alls. Snyggt!

  Sitter här och kliar mig i huvudet och funderar på något så basalt som hur jag ska frilägga delar ur en bild på bästa sätt. Men kan man inte så kan man inte :-)

  SvaraRadera
 3. Nilla: det är kul, kul, kul! Och tack förresten.

  Anna-Karin: Här kommer mina tips för Photoshop, borde vara liknande i Elements.
  Prova att trycka "P" så att du får fram pennan, förstora sen bilden till ett par hundra procent och följ konturerna med musklick på det du vill frilägga. Du kan även hålla nere musknappen medan du flyttar musen för att få en kurva istället för en linje. När du kommit tillbaka till startpunkten, klicka på första punkten för att "stänga banan". Ha aktuellt lager markerat och välj sen "path" och tryck på fjärde lilla knappen från vänster "Make work path...". Gå tillbaka till lagerpaletten och klipp ut din frilagda bit och klistra in i ett nytt lager.

  Sen kan man även välja att göra markeringen lite luddig med "feather" för att urklippet ska ser mer naturligt ut. Så gör jag i alla fall, finns säkert fler sätt.

  Fråga gärna om du vill veta annat också, så ska vi se om jag kanske kan svara :)!

  SvaraRadera
 4. Tack Caroline, jag får trots allt inte till det ändå. Har ju märkt det när jag går kursen hos Mikaela hur olika det är med elements och cs3 som hon kör kursen i.

  Väntar just nu på att Photoshop Elements 7 för digitalfotografer av Scott Kellby ska komma ut.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥