2009-01-29

Sol ute, sol i sinne, men än vinter

Tänk att få sitta vid en sjö och äta nypotatis med nyklippt dill och löksill, bara höra skogens sus och barnens skratt. Det är min sommarvision 2009. Inget Thailandsflyg eller hundramilafärder i bil. Småland kanske. Eller längre norrut. Även vårt eget land är exotiskt. Och framför allt fullt av möjligheter för upptäcktsfärder för en treåring och en femåring. Det är det som är det viktiga, att se lyckan i deras ansikten oavsett om det gäller en glass till eller en evighetslång sommarsemester.

En bild på den begynnande skogen i fönstret hos oss. Alla ekollonen tog sig! Arton stycken. De sista som slog rot fick inga fina glasflaskor: jag har helt enkelt inte arton fina flaskor. Men Corona-ölflaskor gick utmärkt! Några är redan bortadopterade. När jag tog bilden var det nästan mörkt ute, men det ser det inte ut som på bilden. Snart dags att ta fram trädgårdshandskarna och hårdhandskarna. Idag fick jag det första nyhetsbrevet som påminde mig om att "snart är det dags att så fröer och så gärna våra"!

ekollonglas

ekollon

8 kommentarer:

 1. Så himla läckert - och just de orden skriver jag inte speciellt ofta ;) Mina ekollonvaser skriar alldeles tomma i fönstren. Några ekar har jag inte sprungit förbi dock, men det verkar Ni sannerligen ha gjort. Snyggt och inspirerande!

  SvaraRadera
 2. Men så fint! Tittat lite på ekollonvasen hos Svenskt Tenn, men inte behöver man en sådan ser jag.

  Riktigt läckert!

  SvaraRadera
 3. Weronica: Läckert är just ett läckert ord. :) Ja, dottern plockda händerna fulla på ett kalas i höstas och så blev det en hel skog av dem.

  Anna-Karin: Jag la dem alla på ett fat med höga kanter och lite vatten på botten, sen grodde de ett efter ett. Vissa tog säkert två-tre månader på sig att slå rot.

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder o läckert att arrangera glasflaskorna så. Även om det är några Coronaflaskor;)

  Du har rätt i att barn inte behöver åka långt för att ha det skönt. Våra barn vill inte åka utomlands, dom vill bara bada o leka. Det är deras jobbiga föräldrar som drar iväg dom jorden runt.;)

  kram på dig!

  SvaraRadera
 5. Vad roligt när man ser hur det växer. Jättefint med alla flaskor!

  SvaraRadera
 6. Ann: Jag tror era barn har med sig en fin upplevelse efter er långa paus, även om de var tvungna att åka ända till Thailand ;)! (Inte bara Corona, där är faktiskt också en snapsflaska efter kräftfest, hu). Kram själv!

  Irene: Ja, det är kul att titta på dem och se hur vackra rötterna sprider ut sig sakta men säkert i sin lilla vattenpöl. De får näring ibland också, men tyvärr grumlar de vattnet.

  SvaraRadera
 7. Vilka helt underbara bilder fyllda med hopp och kraft. Ljust, ljust gröna blad, det skira vårljuset tillsammans med alla fantastiskt vackra flaskor - skönt stilleben. Må gott!! //Kram Märit

  SvaraRadera
 8. Märit: Ja, man blir glad av dem!
  PS. Muffinssemlan finns på Espresshouse, så det kanske går att hitta en hos dej med?

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥