Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Färsk sushi

Alla minns väl första gången man provade sushi? Jag minns min. Jag pluggade i USA och kände mig våglig och modern. Så länge det inte är fugu i sushin, så är det knappt vågligt idag att äta sushi, men likväl lika gott som första gången! Den här bilden gjorde jag faktikst på flyget på den här julsemestern, kunde inte sova...

Bilden finns här i webbshoppen.


Everyone remembers well the first time you tried sushi? I remember mine. I studied in the U.S. and felt "daring" and modern. As long as the sushi not is made of fugu, it is hardly "daring" today to eat sushi, but still just as good as the first time! This picture I made actually on the flight this Christmas vacation, could not sleep ...

The poster is to be found here in the webshop.

Kommentarer

Populära inlägg