2013-02-16

Briesnäckor

I slutet av sommaren var jag med Ida och Åse och fikade på ett mysigt ställe i Lomma. Vi åt kardemummabullar med brieost. Lät som en konstig blandning, men då måste jag prova om det är något jag inte provat innan. Ljuvligt. Brieost och kardemumma.

Inte förrän förra veckan kom jag på tanken att baka sådana själv.

Receptet: Kanelbullerecept + brieost + lite flingsalt kanske - kanel och smör då. 

Jag tror så här i eferhand att man ska hellre slösa en masse än snåla med briosten och kanske lägga lite ovanpå också. Den smälter ju så gott ändå. Känner ni hur det vattnas i munnen? Glöm inte köpa jäst nästa gång du handlar (eller kom och fika här innan de är slut).

Briesnacka-2

Briesnacka-1

4 kommentarer:

  1. Åh vad jag blir sugen!
    Det var ju brieost jag skulle handlat nu när jag var på Toppen. Kanske kan bli sådana under sportlovet nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är de goda? För jag vet ju att du gjort dem!

      Radera
  2. Vad spännande kombination! Det hade jag aldrig kommit på själv. Kul att du är igång och bloggar igen! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen tack själv för sparken i baken!

      Radera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥