Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Ett litet bord

Det var 4,2 grader hos oss i morse, i södraste sydskåne, inte konstigt man går och småfryser. Inför den kommande hösten och vintern tänkte jag ta in en del blommor och behövde ett litet bord. Som jag kollat på Blocket och loppisar, så stod det hemma! En del saker ser man inte bara. Det har stått ute och "shabbat" till sig (verb  av shabby chic). Jag skrapade av lös färg - känns lite fånigt, eftersom det är jag som målat det en gång i tiden - tvättade av det och nu har blommorna nån stans att stå.

Bord
Shabby snett.


Bord-1

Så fult att det är fint. Ser ni lystern i träet?


SPilltKaffe
Vad är detta för en tråkig bild? Jo, jag fick spola av trädäcket efter att grannens katt vält ut min nyss upphällda kopp kaffe! Lille stackaren blev rädd.


Caroline

Nytt kaffe.

Kommentarer

  1. Ha, vad roligt att du hade bordet mitt framför näsan :-) Blir ju hur perfekt som helst!

    SvaraRadera
  2. Toppen ju! Ibland är det bra att glömma bort saker, för man blir så glad när man hittar dem igen. :) Kram /Nellie

    SvaraRadera
  3. Vilket fint bord!
    Och du ser verkligen ut som världens proffsigaste trädgårdsmästare!

    SvaraRadera
  4. oh ja fint bord ju!!! och det där med katter... jag säger då det ;)

    Kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg