Min inspiration och Caro-lines: Störstaste

2012-03-05

Störstaste

Love-hate

Gratis påfyllning på sin literstora läsk. Varför vill man ha det? För att man kan? För att det är gratis? Och så är man konstig om man säger nejtack till refill.

På Disney World såg vi väldigt många överviktig människor. Om den ena i ett par var överviktig, så var med största sannolikhet också överviktig. Livsstil alltså. Det finns så många exempel på varför det blir så, jag tar bara ett. En glass kostar 50 cent. I samma stånd säljer de äpplen för 2 dollar. Varför? Kan inte staten gå in och besluta om fettskatt? Billigare sjukvård pm man har ett BMI inom rimliga gränser? Kriga lite mindre och lägga pengar på utbildning om hälsosam mat? Bygga kommunala gym?

Mest uppseendeväckande av allt tyckte jag var alla permobiler. Kraftiga människor som inte kan gå för att kroppen inte orkar, när lösningen egentligen heter mer rörelse?

Jag skulle själv vilja gå ned ett par kilon och vet hur svårt det är. Men det här finns inte i Sverige det här problemet. Än. Eller i samma skala. Men samhället måste förändras! Men hur?!

Det är mycket Wall-e över det här.


Bilden på Café Love-Hate i Miami tyckte jag passade bra till: vi älskar mat men hatar att vara tjocka.

1 kommentar:

  1. Jag tycker precis samma sak här i Sverige. Momssänkningen på restauranger, var syns den? På hamburgerställena, som lockar barnfamiljer. Inte på vanliga restauranger.

    Jag tycker det är jättebra initiativ av de livsmedelsbutiker som bjuder på gratis frukt till barn. (Fast ibland kunde den vara lite fräschare...)

    Ja, det är märkligt det där.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥