Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Miloii

Jag har hitat en ny fantastisk butik i Malmö; Miloii. Den ligger bredvid lika fina Folk. Det var som att träda in i vuxen-Narnia: en underbar fantasivärld. Kollar man på Wikipedia för att snabbt få essensen av Narnia står det: "Böckerna handlar om några barns äventyr när de av misstag eller nyfikenhet råkar hamna i Narnia, och om kampen mellan gott och ont."
Just så. Av misstag, för jag var inte på väg dit (gissa vart jag var på väg, med tanka på grannen), men av nyfikenhet. Och så startade kampen mellan gott och ont: att spendera varje krona jag ägde eller att för stunden nöja sig med en liten fågel att sätta på en rumsgran eller vad växten kan tänkas heta. Avslutade besöket med Arnolds sönderciterade ord ringandes i öronen. Och det snart!
Miloii-7
Miloii-2

Miloii-3

Miloii-4
Smygfotografen.
Miloii-1
Miloii-5

Miloii-6

Kommentarer

  1. Åh, där har jag aldrig varit. Måste dit! Verkar ju ha riktigt fina prylar ;-).

    SvaraRadera
  2. Ja, det hade de verkligen. Fantastiska saker!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg