Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Nåt kilo tack

5-kilo-tack

Var i stan i helgen på numera traditionell julshopping/fika-länge-snacka. Jag tänkte köpa mig en svart klänning till förutom julafton alla möjliga andra tidlösa tillfällen, just för att rättfärdiga kostnad-per-användning. Men det fanns banne mig inte en endaste klänning som satt som jag ville.

Det resulterade i en just nu lite sällsynt tur till gymmet med intervallpass på både löpband och cykel och annat plågsamt härligt. Men att försöka äta nyttigt vecka 50. Det är ingen bra idé. Eller jo, en bra idé är det. men den kommer inte att fungera.

Tänk om jag hade svarat hon i affären det jag egentligen tänkte.... se bilden ovan...

Kommentarer

  1. Åh, det är inte lätt, att hitta den rätta svarta tidlösa klänningen. Finns det något som är tidlöst nu för tiden egentligen? Jo då, en Lillis/Sprallis i magen, beroende på dagsform. Mitten på januari är det tänkt att vi ska blir tre i familjen...ja dvs om EN månad! :)

    SvaraRadera
  2. Jag är nyfiken, vilken program använder du för att rita en sån här bild?
    Och använder du penslar? Du är väldigt skicklig i alla fall och det är alltid ett nöje att titta på dina bilder!

    SvaraRadera
  3. Jessika: Jag med, äöh...

    Nellie: Så fantastiskt mysigt. Blir lite avis.

    Marit: I Photoshop. Pennan (P), inte penslar och en massa lager.
    Tack, tack, tack så mycket!

    SvaraRadera
  4. Så sant. Jag börjar i januari!
    Klassiker.
    Jättefin bild.
    Hälsningar
    Ulrika

    SvaraRadera
  5. Du får ursäkta att jag öser frågor över dig, men bara en till: Ritar du då med musen eller något annat verktyg?

    SvaraRadera
  6. Tack Ulrika!

    Marit, jag ritade med musen, men använder den enklaste versionen av Wacoms ritbräda för det mesta. (Beror på vilken dator jag sitter vid...:)).

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg