Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Havet

Kanalen

En gammal båt. i somras när vi gick förbi det grånande träskelettet, satt en lapp med en text om att någon ville köpa den gamla skönheten och ett telefonnummer. Lappen var borta nu.

Det blåste rejält eller "jerält" som det kan heta ibland i familjen. Jag försökte få det att synas att det blåste på prästkragarna baldersbrån och visst syns det? Jag är så glad för mitt nya objektiv, 50 mm macro, som ger så snygg så snygg oskärpa som hade tagit timmar av maskning för att få det lika snyggt i Photoshop, ingen slarvig snabboskärpa här inte!

Här finns en länk till en liten film jag spelade in. Om man tittar på vattnet, så tycker jag att det strömmar väldigt fort. Det ser man kanske inte om man tittar på det "live". Älskar vinden, havet och kan nästan känna lukten. Lukten av tång, havsvatten och lite salt. Hemma för mig.

Baldersbrå

Kommentarer

  1. Vad roligt att du lämnade en kommentar så jag hittade hit! Blir galet inspirerad här och återkommer... :0)

    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  2. Lukten av hav, tång och inte minst våt sand - hemma för mig också!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  3. Havet är verkligen härligt - oavsett årstid. Vacker gammal båt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg