Min inspiration och Caro-lines: En trasmatta

28 augusti 2011

En trasmatta

Matta

Det började med en fin tröja som var sönder och slutade med att hittills fjorton andra plagg fått sätta livet till. Men det är fjorton håliga eller fläckiga plagg. Jag håller alltså på att virka en matta till min dotter av gamla kläder som jag klipper remsor av, sätter ihop med öglor på ett enkelt men fiffigt googlat sätt. Med virknål storlek tio så känns det banne mig i armarna efter ett par decimeter maskor (jag blir matt, oj vad du skrattar nu). Och jag blev nästan förvånad över att jag kom ihåg hur man virkar. Förutom ett par handledsvärmare som nästan stoppar blodet i armarna, så är det sen syslöjden senast.

Jag satt och mös och pysslade, tänkte jag på vilken bra idé det här var. Men så kom jag på att idéen var ju inte så ny. Trasmattor är ju ingen ny uppfinning... Men återbruk är bra i alla tider.

Den är inte klar än, jag vill gärna att den ska bli stor så att den kan användas som "huvudmatta" i rummet. Här är den kanske 60-70 centimeter i diameter. Glömde lägga med tändsticksasken i bilden så att ni kan relatera storleken. :)

4 kommentarer:

  1. Supersnyggt! Ett sånt typiskt projekt jag inte har ork/tålamod att starta, men jag skulle vilja för de blir SÅ fina. Lycka till med resten!

    SvaraRadera
  2. Jag gillar återbruk! Den blir jättefin!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥