Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Längs en landsväg

Egypten-igen

Sitter och tittar lite de 800 bilderna från julresan. Och kollar även på nya resor: jag blir som mest sugen på att resa när man kommit hem från en resa. Mycket vill ha mer skulle nog min moster sagt. På ett snällt sätt.

Övre vänstra bilden är hus längs en biflod till Nilen: egyptierna lägger mest krut på insidan av huset. När någon gifter sig, bygger man på en våning och den nya familjen flyttar in där. Jag tror nog att vi såg inga hus med mer än fyra våningar, så det är väl en rätt ny trend. Kolla på den övre högra bilden: en vanlig syn längs en landsväg med gevär... Nedre vänstra: militären skyddade sig för solen, inte för min kamera. Nedre högra är elstolpar i fina färger, något förstärkta här :). Jag märkte att hon framför mej i sätet bussen nog tyckte att jag tog foto på allt och inget från bussen.

Kommentarer

  1. Ja, dina bilder är ju inte vanliga turistfoton, precis...
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  2. Hon tänkte nog: "Varför fotar hon elledningar? Det är ju det fulaste som finns.." Och det är det ju också, men på något märkligt sätt så gör du bilderna vackra. Det är väldigt roligt att se!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg