Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Klassiskt ABC av stolta hönsmamman

Klassiskt-ABC-1

När jag var liten var bilkudden en nyhet och det fanns inte utvecklingssamtal på varken dagis - om man ens gick på dagis - eller förskolan. Och dagis hette dagis och förskola var för sexåringar. Idag har en stolt mamma suttit och sugit i sig allt positivt fröken hade att säga om min lille store son. Det syns nog på mig än, hur stolt jag är. :) Stolt som en tupp är denna hönsmamman i alla fall!

På tal om skola och bokstäver och sånt så finns det en uppsjö av ABC-planscher. Det är nästan en egen genre tycker jag i planchvärlden. Jag har gjort en enkel version här och det viktiga med den är att de små och stora bokstäverna finns med bredvid varandra, Viktigt att se många gånger till det är dags för "skarpt läge", då borde det bli lättare. Den finns i vilken färg du vill på bakgrund och text. Denna är i mörkt grönt. HÄR.

Färger

Kommentarer

  1. Härligt med beröm och det måste ju gå hand i hand med att barnen trivs också ju, eller hur?

    SvaraRadera
  2. Det har du så rätt i, det är ju det man räds allra mest - att de inte ska göra det.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg