Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

På gatan

Kråkax3

Fåglar fascinerar mig. I alla fall formen på dem. Jag gillar sådana där gamla fågelburar, tomma då, som inredningsdetalj. Jag har ingen själv, varken fågel eller bur.

Idag bjuder Nillas temavecka på detta: Tankebubblor fotoutmaning mönstervecka natural street art tisdag. Idag visar vi bilder på gator och sånt på marken. Fåglar hör väl inte till sånt på marken ijentlijen.

Det var allt jag hade att skriva just nu. Förutom att jag längtar efter mina barn. Såg dem i morse och ses i eftermiddag, men ändå.

Kommentarer

  1. Rolig bild, tripp, trapp, trull! :)

    SvaraRadera
  2. Det är något speciellt med fåglar. Särskilt skator, kråkor, korpar och sådana som tittar tillbaka på dig och känner igen dig, typ :-)

    SvaraRadera
  3. Roligt bild! Själv är jag lite rädd för fåglar. Helt irrationellt - jag vet!

    SvaraRadera
  4. Bra bild med känsla av grunge, kråkorna ger lite skräckfilmsfeeling åt bilden :-)

    SvaraRadera
  5. Häftig bild på en fågel vi har för många av här hemma:)

    SvaraRadera
  6. Wow så fina foton du tar, och efterjobbet är klockrent fint!

    Ha en fin dag!
    Kram Gunilla i Singapore

    SvaraRadera
  7. Fantastisk, här har jag i några dagar försökt få fram hur jag skulle kunna få fram en liknande efekt med min väns lilla fågel timmy och så har du gjort det, både snyggt och utan att den är i olika opasitet!

    så som jag försökte lösa det hela
    http://www.flickr.com/photos/dyslektiskairrfarder/4465172268/

    Får man vara så fräck och fråga hur madam gjorde?

    Mvh M//

    SvaraRadera
  8. Hej M. På din fråga om Photoshop, så har jag lagt tre bilder på samma fågel på varandra och suddat bort det som inte ska synas med olika verktyg såsom suddit, magic wand och quick selection tool. Det var nog allt i stora drag.

    Och tack till er alla för era kommentarer! De blir jag alltid glad för!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg