Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Melodiradio

MrUggla

Förra året tyckte min son och jag att Caroline af Ugglas var den solklara vinnaren i Melodifestivalen. Jag har redan röstat fram min favorit: Pain of salvation. De låter inte lika snälla på Spotify, men jag gillar dem.

På tal om det: titta vem som satt i vår björk och kamouflerade sig i morse och faktiskt hela förmiddagen. Det tog lite tid att locka fram honom i Photoshop. Vi bjöd honom på prinskrov, men han var lite blyg. När jag tog bilden smög ett rådjur förbi i snön nedanför. Härligt att bo i skogen på landet men ändå nära byn. Det är inte så ensligt som det låter, vi har väl 4+4 meter till närmsta granne.

Kommentarer

  1. Vilken fining i trädet. :-) Ugglor och andra trevliga fåglar lyser dessvärre med sin frånvaro i våra nybyggarkvarter. Endast läskiga skator och kråkor som vågar sig fram. Trist. :-)

    Visst var "Vägsalt" bra- inte så hårdrockigt namn på en låt - men bra var den. :-)

    SvaraRadera
  2. Pain rules!

    Vilken lycka att ha en alldeles egen uggla att fota, vill jag också ha.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg