Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

I otid

Sleeping Beauty

Ibland lägger jag mig senare än jag tänkt. För det mesta lägger jag mig faktiskt senare än vad jag tänkt. Den kreativa delen av mig skulle kunna sitta uppe hela natten och göra bilder. "Bara en till". Den mer ordentliga delen vinner och jag går och lägger mig i hyfsad tid i alla fall. Varför lägger jag mig inte i tid då? Det finns så mycket kul att göra ju. Läste nånstans att om man lägger samman vad en människa gör under dygnet, blir summan av dygnets timmar 26 timmar. Hur då? Jo, till exempel så surfar vi samtidigt som vi ser på TV och pratar i telefon medan vi lagar mat.

Det ringde, vår vanliga sladdlösa telefon var urladdad och jag fick svara i sladdtelefonen. Hu, vad stressad jag kände mig när jag var tvungen att sitta still och prata. Men en nyttig tankeställare. Ikväll ska jag lägga mig innan elva. Ok? Ok!

Bild: Katten Filip lägger sig alltid i tid. Och vår gamla gamla fåtölj, som min man vill byta ut till en sån här, när vi avstått från en sommarsemesterresa och en weekendresa vill säga...

Update 22:44: Det kan gå, frågan är hur länge jag läser Sköna Hem innan jag släcker...

Kommentarer

  1. Och vi som bara har sladdtelefoner här hemma, fast ganska många..

    Något som verkar vara populärt längst kajerna här på Norra Älvstranden är långa samtal i handsfreen medans man motionspromenerar.

    Gillar fåtöljen, fast semester är inte så dumt det heller ;-)

    SvaraRadera
  2. Och vi som bara har sladdtelefoner här hemma, fast ganska många..

    Något som verkar vara populärt längst kajerna här på Norra Älvstranden är långa samtal i handsfreen medans man motionspromenerar.

    Gillar fåtöljen, fast semester är inte så dumt det heller ;-)

    SvaraRadera
  3. Oj en till som inte vill hitta sängen, ställer mig i ledet!
    Ni kan ju ha semester i fåtöljen...bara ett förslag :)
    Förresten så fin din ABC planch är, bra jobbat! Ta hand om dig! Åse

    SvaraRadera
  4. Håller helt med dig. Jag är väldigt dålig på att komma i säng trots att jag vet att jag sover på tok för lite. Det är ju den tiden som finns för att sitta och pilla med sånt som egentligen är roligt. :-)

    Sova får man förhoppningsvis göra när barnen är stora. :-)

    Ha en riktigt skön helg!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg