Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Mandelmanns trädgårdar

Mandelmanns trädgårdar

I helgen som for förbi åkte family-four på en välbehövlig höstutflykt till Österlen och Mandelmanns trädgårdar. Dagen innan tittade jag på programmet på tv därifrån. Ljuvligt. Där fanns dock fler tomater än äpplen. Hösthallon. Kollektivbor. Äpplekaka. Ro.
Vi tittade på en maskfarm från Nya Zeeland, det verkar vara ett smart alternativ till kompost. Men jag vet inte om jag är redo för dessa husdjur, tigermaskarna.

Och just innan vi skulle gå stämde Mandelmannen himself & co upp till lite musicerande. Tack för besöket: det gav ro i en annan rätt fullmatad vardag.

Kommentarer

  1. Vad härligt det låter. Vi kollar alltid på programmet och har pratat om att åka dit. Nästa år! :-)

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  2. Jag deppar...missade programmet igår, MEN det går ju i repris! :-)

    Det ser jättehärligt ut! Deras bostadshus verkar ju jättestort, hur många bor dom där egentligen?

    SvaraRadera
  3. Malin: Ja, och beställ fint väder då med, så kan det inte bli bättre!

    Carina: Vet inte hur många de bor där, där var mycket folk som verkade vara aktiva på gården. Det var härligt... :)

    SvaraRadera
  4. Mandelmans verkar vara ett trevligt ställe men jag har aldrig varit där själv, fast till Österlen slutar man ju aldrig åka så det blir väl fler chanser. Underbart kollage!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg