Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

To do

ohyra

På sommarens att-göra-lista:
  • Plocka mördarsniglar och lägga dem i "dödsspannen" med salt, diskmedel, vatten och lock. Förra året var vi helt befriade från dem, de höll sig i skogen på andra sidan gatan. Men i år har de fått korn på mina lupiner.

  • Mosa björkstekelflugor och puppor samt dränka dess larver som förra året högljutt knaprade upp våra björkar så det såg ut som höst i augusti.

  • Inte ha dåligt samvete för ovanstående ogudaktiga gärningar.

Kommentarer

  1. Usch för såna rackare. Inte behöver du ha dåligt samvete... ;)

    SvaraRadera
  2. - "Check"
    - "Check"
    - "Check"
    Jag klarar alla punkter utan problem. :-)

    Björkstegelblåsvart är riktigt snyggt! :-)

    SvaraRadera
  3. Skönt hemma: Idag var det all-time-high med fottramp...

    Malin: Ja, tänkt dig: "Kan jag få prova den där tröjan i björkstekelblåsvart där borta?" :)

    SvaraRadera
  4. Jag läste någonstans att det skulle vara ett bra sätt att hugga dem itu och låta dem ligga kvar, för tydligen skall dom vara lite av kannibaler och då skulle dom istället äta sina kompisar framför växterna. Men vad vet jag på sjunde våningen om sådant :-)

    SvaraRadera
  5. Anna-Karin: Min man hade också läst det tipset + att man skulle förgifta den döde, så att de andra också förgiftades.... Får väl testa, om än makabert.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg