Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Lunchreflektioner

espadrillos

Det är när man minst anar det som man kan bli som mest inspirerad. Lunchen idag var en sådan dag.

På cykeln: Jag hörde en tjej med en laptop i handen i min ålder stå och prata med en något äldre man. Tjejen sa "- Det är mycket data nu". Kan man säga så? Får man säga så? Hur framstår man när man säger så? Även om det aldrig har var mer sant.


Vid trafikljusen: Jag såg min drömnummerplåt: WEB och siffrorna minns faktiskt jag inte - annars är jag den som minns telefonnummer till de jag gick med i trean men kan inte komma ihåg kortnummer till kolleger.

I butiken: Den klammerlösa häftapparaten. Vilken idé. Kolla här. Den häftar upp till fem-sex papper med enbart hål och smart vikning.


I andra butiken: Mammalyx.


I kaffekön: Klick sa det från min telefon och killen framför mig reagerade inte. Tur. Det var hans skor jag fotograferade. Hela hans outfit: kavaj och espadrillos tillika röda och blåa randiga. Jag måste säga att det såg rätt coolt och somrigt ut. Men var går gränsen för när man inte får fotografera i smyg? Inte här i alla fall tycker jag.

Kommentarer

  1. Kuliga reflektioner. Tycker nog inte att man kan säga "data" i det sammanhanget, men visst sammanfattar det mer än väl hur inte helt insatta människor ser på IT-fenomenet. :-)

    Skorna är ju hur glada som helst. Skulle aldrig tippat på att de satt på en kille. Får väl se om du råkar smygfota mig någon dag på stan. :-) I så fall säger jag till... ;-)

    SvaraRadera
  2. Vilket härligt Inlägg!!

    I like!

    Kan inte annat än Leeee!

    Tack


    Maliin

    SvaraRadera
  3. Malin: Ja, tänk om jag råkat smygfota dej. Det hade varit kul :)

    Maliin: Det tackar jag för och ler jag med!

    SvaraRadera
  4. Du gjorde helt rätt i att smygfota. Helsköna espadrillos!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg