Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Ännu en blomma

gurkblomma2
gurkblomma3

Jag köpte tidningen "Fotosidan" i veckan. Inspirerande läsning och tittande. Kul när en webbsida går och blir en tryckt tidning istället för tvärtom. Jag skulle vilja köpa EOS 500, femtom komma en megapixlar, möjlighet att filma kortare sekvenser och högre ljuskänslighet. Sen ett makroobjektiv på det och lyckan är gjord!

Blommor kan bli lite tjatiga att titta på, men de är ju så vackra! Samma bild på en gurkblomma, men olika uttryck. Den första är behandlad och den andra har bara fått en ram. Den tredje är ett utsnitt av första.

gurkblomma1

Kommentarer

  1. Tjusigt som vanligt! :-)

    Det är ett gift det här med kameror. :-) Maken köpte precis en D90 och nu är det naturligtvis en MASSA saker som man måste köpa till... ;-)

    SvaraRadera
  2. Visst är det en bra tidning! Bästa fototidningen hittills, tycker jag. Appropå Fotosidan så har jag äntligen lyckats betala mitt bronsmedlemskap hos dem, så nu kan jag lägga upp fler än tio foton.

    SvaraRadera
  3. Malin: Hej igen. Jag kan inte sluta tänka på 500D:n. Det blir nog en sån, kanske lagom till 600D:n kommit...

    Anna-Karin: Jag skulle gärna också vara med där, men hinner inte.... Är du mycket aktiv där?

    SvaraRadera
  4. Nej inte ännu eftersom jag bara fått lägga upp 10 bilder hittills men jag läser en del och besöker favoriter osv. Har också nyligen gått med i en specialgrupp där.

    Blev lite besviken först när jag postat mina första bilder i bildkritik, hade ju hoppats på kommentarer som : nja det där var inte så bra men om du gör så istället, eller prova att lägga fokus där istället och beskär lite mer si eller så, men det blev inte mycket kommentarer alls. Har förstått att jag måste vara mycket mer aktiv själv och helt enkelt ta intressantare bilder.

    Du kan väl hojta till om du joinar?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg