2009-06-08

Ägg & bacon och ananaspaj

Ägg-och-bacon

Ägg, bacon, vita bönor i tomatsås, kaffe och en stekt tomat. Det blir inte godare än så en söndagmorgon som egentligen är närmare söndaglunch. Det händer inte alls ofta att vi har det till frukost eller brunch, men igår var det så gott, så gott.

På eftermiddagen fortsatte dagen i "godhetens" tecken med fika med trevliga kolleger och ananaspaj. Recept levereras här:

Pajskal:
150g smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
0,5 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg (kan faktiskt uteslutas)
2 dl lättcréme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas (två stora burkar blir ca 500 gram och två glas ananassockerlag till barnen)

30 minuter i 175-gradig ugn.

Vi fick smaka den hos några andra vänner och då serverades vaniljglass till. Glassen är nog godare än vaniljvisp till. (Och kurs ett i laktosintolerans: smör är också mejeriprodukt...).

4 kommentarer:

  1. Grymt gott! Vilken lyxig söndag. Kul illustrerat som vanligt. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag älskar ananaspaj! En favorit.
    Var längesen jag bakade det, skall nog ta o laga det till helgen.

    Har hur mkt tid som helst över nu när man är gräsänkling. På ngt sätt så är det inte lika stökigt hemma.;)
    Bara tomt...;(

    kram o må väl!!!

    SvaraRadera
  3. Mmm...låter jättegod, den vill jag prova. Fast imorgon blir det nog trots allt rabarberpaj.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥