Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Vardagslyx

vardagslyx

Vardagslyx för mig är att på lunchen ta kameran och gå en runda. Jag går gärna i hamnen med omnejd, fula saker blir ofta vackra om man tittar på dem länge eller genom kameralinsen. Jag brukar se till att promenaden går via ett café där jag kan köpa mig en latte-på-lätt-mjölk-att-ta-med-tack, även det ultralyx! Då blir det bilder som den här ovan, eller den här.

Vardagslyx är också att ha tid att äta frukost med barnen innan det bär idag till dagis och jobb. Men idag är det lite extra, för nu ska jag gå och måla prickar och rosiga kinder på en påskgubbe. Påskgumman har dessväre feber och stannar hemma.

Mer vardagslyx hittar du här.

Kommentarer

  1. Visst är det en lyx att få tid att fota "allt och ingenting" - som sen kan bli någonting !

    SvaraRadera
  2. Väldigt bra vardagslyx. :-)

    SvaraRadera
  3. Hurra för vardagslyx! Och hurra för dina bilder! Den här är läcker med sitt mönster men din blomsterfyr slår nog det mesta! Så snygg! Jag blir så imponerad av din påhittighet!
    Kram

    SvaraRadera
  4. En helt underbar och enkel bild! Du kan verkligen skapa lyxiga lunchstunder!

    SvaraRadera
  5. Ja visst finns det en hel del vardagslyx runt om oss, bra tema idag för då kan man faktist tänka till och uppskatta dessa annars självklara saker lite mer!!!

    SvaraRadera
  6. Det är en lyx att få tid till det man tycker om att göra. /Amanda

    SvaraRadera
  7. Javisst är det vardagslyx!
    Att ha tid med sin kära...
    Ha en underbar tisdagskväll!
    Kramen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg