Min inspiration och Caro-lines: Vår och värme

3 april 2009

Vår och värme

co2
2452

Igår på gymmet tittade jag på TV medan jag crosstrainade. Tiden brukar gå rätt snabbt då, det brukar den ju inte göra om man inte har kul, för jag vet att jag trivs bättre hemma än där. Nåväl. Det var ett miljöprogram med Clinton, Reinfelt andra kloka personer. Eller personer med möjlighet att förändra världen. Jag blir alltid så illa berörd när man pratar om klimatförändringar eftersom jag tycker att ingen gör tillräckligt.

Det stod svart kvinna på scen iklädd ett vackert tygstycke i alla regnskogens färger och samma tyg virat om frisyren. Hon fick nog vara där i egenskap av representant för Afrika och faktiskt hela u-världen. Emellanåt skyllde de lite på varandra, även om alla var rörande överens om att så här kan vi inte ha det: Problemet ligger i västvärlden: bilar, konsumtion. Problemet ligger i utvecklingsländerna: kolkraftverk på löpande band, sopberg och överbefolkning. Allt detta är ju problemet! Men de vet de ju.

Ibland önskar jag att man kunde se koldioxid. Eller att det var lag på att sortera sopor ner på minsta apelsinskal. Eller om man var tvungen att ha licens för att använda papper. Visst är det lustigt att både ekonomi och ekologi börjar på eko? Eller att G20 nästan ser ut som CO2?

Ha en skön fredag! Kör försiktigt. Men helst inte alls. ;)

Seattle
två-fåglar

2 kommentarer:

  1. Vilka intressant reflektioner och vackra bilder. :-) Jag håller med dig, ibland blir man så frustrerad över vad vi håller på att göra med den här planeten att man vill tvinga alla att tänka om.

    SvaraRadera
  2. jag blev lite deppig efter earth hour när man såg hur få som verkligen var med. För det kändes lite som "om jag bryr mig så släcker jag." Men så kanske inte alla tänkte.

    Jag tar iallafall SMARTEN som bara drar 0,43 eller så per mil.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥